تعالوا اقولكم طريقة الكبدة الاسكندراني ..
كتبت :- ابتسام حسن
ورقة وقلم يست الكل وركزي كده وتعالي اكتبي ورايا
مقاديرك
هتجيبي نص كيلو كبدة حتة كاملة
كوباية صغيرة من الخل
5 فصوص ثوم مفروم
2 قرن فلفل حار
كمون مطحون + كزبرة مطحونة
ملح + فلفل اسود
رشة جوزة الطيب حسب رغبتك
طبعا هيكون معانا زيت امال هنشوح الكبدة ازاي ؟
خلاص جهزتي المقادير ؟ تعالي بقا اقولك الطريقة
في البداية هتجيبي الكبدة و تقطعيها شرايح صغيرة و تركنيها على جنب
هتجيبي بقا طاسة حلوة كدة و هتحطي فيها شوية زيت بالنظر و هتنزلي بالثوم لحد ما لونه يتغير مش يتحرق ها
هتكوني مقطعة الفلفل و هتحطيه معاهم وتقلبي شوية و تنزلي عليهم بكوباية الخل الصغيرة
هتاخدي الكبدة بقا و تحطيها معاهم وتقلبي لحد ما لون الكبدة يبقي رمادي هتحطي عليهم التوابل اللي هما ( كمون و كزبرة و ملح و فلفل اسود و رشة جوزة الطيب ) و اعتمدي هنا على التزوق بتاعك
هتقلبي كويس جدا وبعدين هتحطي عليهم كمية مياه صغيرة جداً تكون سخنة و هتسبيها 5 دقائق أو لحد ما تبقي مستوية وبعدين تقدميها في سندوتشات أو مع مكرونة
و بألف هنا عليكم .
تعليقات
إرسال تعليق