بمناسبة أن رمضان قرب تعالوا اقولكم طريقة عمل الزلابية ( لقمة القاضي )
كتبت :- ابتسام حسن
في كتير مننا بيبقي نفسوا في الزلابية ولكن مش بيقدر ينزل أو نفسوا يعملها في البيت وبتكون احسن توفيراً للوقت و التكلفة وصحية طبعاً اكتر من أني اشتريها من بره ، في منها بالسكر أو الشربات أو بأنواع صوصات مختلفة ، فتعالوا معايا تعرف طريقة كل وصفة لوحدها .
طريقة عمل الزلابية بالشربات
مقادير الزلابية :-
هيكون معانا 2 كوب دقيق ، رشة ملح ، معلقة كبيرة نشا ،معلقة كبيرة سكر ، معلقة صغيرة خميرة فورية ، معلقة صغيرة فانيليا ، 2 كوب ماء ، شربات ، وطبعاً زيت عشان القلي .
تعالوا اقولكم الطريقة بقا :-
هتخلطي الدقيق مع النشا و الملح و الخميرة و السكر و الفانيليا في وعاء مع بعض ، هتضيفي عليهم الماء وتقلبي حتى تكون العجينة سائلة واتركي الخليط يخمر ثم قلبيه
تكوني مجهزة طاسة وتحطي فيها الزيت ويتم تقطيع الزلابية بمعلقة صغيرة مبللة زيت او ماء وتقلي ف الزيت متوسط السخونه ، وأخيراً تخرجيها من الزيت عند اللون الذهبي و تترك دقائق ثم توضع في الزيت مرة أخرى لتصبح مقرمشة
اخر خطوة توضع في الشربات ثم تصفي وتقدم و بالهنا .
طب لو انا عايزة اعملها بالشكولاته اعمل اي ؟
هنزود على المقادير اللي فاتت :-
2 معلقة كبيرة كاكاو ، ولكن الماء حسب قوام العجينة .
طريقة التحضير:-
يخلط الدقيق و الخميرة و النشا و السكر و الفانيليا والملح في وعاء مع بعضهم ، ثم يضاف الماء حتي يكون قوام العجينة سائل غليظ ، تترك العجينة حتي تخمر ثم يضاف إليها الكاكاو ويقلب الخليط مع إضافة القليل من الماء ، تقطع العجينة بمعلقة صغيرة مبللة بالماء أو الزيت ثم تقلي في الزيت وتوضع في الشربات البارد وتصفي ثم تقدم و بالهنا .
ملحوظة " دي طريقة زلابية بالشكولاتة وليس طريقة زلابية عليها صوص شكولاتة " .
طريقة عمل الزلابية ب أنواع صوصات مختلفة
مقادير الزلابية :-
نفس المقادير مع وجود صوص شكولاتة ، صوص فراولة ، صوص موز ، كريم شانتي .
طريقة التحضير:-
نفس الطريقة وبعد إخراجها من الزيت يتم تزينها حسب الرغبة، إذا كانت إضافة صوص الشكولاتة أو صوص فراولة أو صوص الموز أو الكريمة ثم تقدم و بألف هنا ليكم .
واستنوا مننا وصفات حلو و حادق استعداداً لرمضان .
تعليقات
إرسال تعليق