كتبت :- ابتسام حسن
تعتبر النجرسكو وجبة يفضلها الجميع بسبب طعمها اللذيذ وغير ذلك أنها تحتوى على فيتامينات كثيرة لاحتواءها على البروتين و تعتبر سريعة التحضير و غير مكلفة .
أولا المقادير :-
يكون معانا نصف كيلو مكرونة اسباجيتي أو اي نوع تفضلوه + بصلة مفرومة + شرائح فلفل ألوان أو اخضر + ربع كيلو صدور فراخ + كيس خلطة البشاميل+ كوب جبنة موتزاريلا مع شيدر + ملح و فلفل اسود+ توابل فراخ و رشة شطة + نصف كيلو لبن
طريقة التحضير :-
في طبق على جنب هتكوني مقطعة صدور الفراخ شرايح وهتحطي عليهم ملح و فلفل اسود و التوابل مع ملعقة صغيرة زيت و تترك ع جنب تتبل .
في حلة متوسطة هتجهزي البشاميل بإضافة كيس البشاميل مع نصف كيلو لبن و رشة فلفل اسود مع التقليب جيدا حتى يصبح القوام متوسط السمك و تترك تبرد .
في طاسة يتم تشويح صدور الفراخ مع الفلفل الأخضر أو الالوان و البصل حتى تصبح شبه مستوية .
وفي صينية تدهن ب الزيت ثم نضع كمية قليلة من البشاميل و نضع كمية من المكرونة المسلوقة عليهم صدور الفراخ مع رش كمية من الجبن ثم نضع كمية مكرونة أخرى و اخر كمية من البشاميل و رش الجبن على الوش .
تدخل الفرن على درجة حرارة ١٨٠ لمدة من ٢٠ دقيقة إلى ٣٠ وتقدم في أطباق وبالف هنا عليكم .
تعليقات
إرسال تعليق