التخطي إلى المحتوى الرئيسي

يلا نتعرف على الفول

 كتب :محمد هشام


في حديث بين صديقين سأل الاول الثاني "بتاكل فول ؟'

و رد عليه "يعم هو ده سؤال ده انا بفطر بيه كل يوم"

ثم ذكر الاول و هو يهدف للوصول لنقطة معينة "طب عمرك سألت نفسك ليه مصريين كتير بيجيلهم فشل كلوي او امراض الكبد" فيرد عليه الثاني في تعجب "يعم اي علاقة ده بالفول الأمراض دي وراثية" و قام الاول بالرد عليه في انفعال بسيط يدل على تاثره بالموضوع"عارف انها وراثية بس هقولك معلومة تسوية الفول بتحتاج ما لا يقل عن ٥ ساعات تقدر تقولي ازاي بقى بنلاقي المطاعم و العربيات بيسو اكتر من قدرة فاليوم ،مفكرتش فمرة انهم لو استهلكو غاز او طاقة عموما طول الفترة دي هتكلفهم كتير  ،انا بقى جاي اقولك السر" .


و السر ان فيه مادة اسمها ايديتا EDTA أو "ثنائي أمين الإيثيلين رباعي حمض الأسيتيك"هي مادة يتم تصنيعها كيميائيًا ويرمز لها تجاريا بالرمز ،E385 و بيتم وضعها على الفول علشان تسرع تسويته و تجهيزه و بيتم توفير الوقت و الطاقة على حساب صحة الناس و من اضرار المادة : 

- توقف نشاط انزيمات الكبد

- تؤدي إلى ارتفاع نسبة الكرياتين واليوريا في الدم 

- الفشل الكلوي وتليف الكبد

- قشعريرة، حمى، أو صداع 

- تجلط الدم في الوريد.

-انخفاض مستويات المغنيسيوم والبوتاسيوم في الدم.

-الإسهال، والتقيؤ، أو الغثيان.

-الإعياء.

-مستويات غير طبيعية للكالسيوم في الدم.

-صدمة الانسولين.

-عدم انتظام ضربات القلب


و بعد كل ده اكيد مش الهدف انك متاكلش فول بس كل منه بكميات صغيرة او يفضل انه يتعمل فالمنزل و طريقة عمله فالمنزل بتبقى كالاتي: 


-يُنقع الفول مع نصف كوب من القمح ممكن ليلة كاملة وفي حالة الاستعجال لتحضيره يمكن تحضيره لـ6 ساعات.


- يصفى الفول والقمح ويغسل جيدًا لمدة 3 دقائق.


- ثم يجهز جزرة مبشورة، حبة طماطم مقشرة ومقطعة، ليمونة مقطعة، 2 ملعقة كبيرة من العدس، عرق كرفس أخضر مقطع.


- يوضع الفول المغسول وكل المكونات السابقة داخل الوعاء المخصص لتدميس الفول.


- يغطى الفول بالماء ويرفع على نار متوسطة حتى الغليان، ثم تخفض النار لأقل درجة.


- يتابع الفول كل ساعة حتى يزود بالماء الساخن إذا أوشكت الماء التي أضافت له على الجفاف.


- يستغرق الفول حوالي 5 ساعات أو أكثر لتمام النضج


و اهم حاجه ان اصحاب المطاعم لازم يعرفو ان هما مسؤولين عن كل الناس اللي بيجو ليهم و انهم لازم يكونو قد ثقة الناس دي و ميضرهمش لاجل المكسب و برضو من واجبك انك لما تاكل حاجه من برا بيتك حاول تكون حريص على معرفة طريقة تحضرها و مصدرها و لو مش هتقدر تعمل كدة فيفضل تكون كمياتك صغيرة





تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

في الثواني الأخيرة.. معلول ينقذ الأهلي ويصعد به لنصف نهائي كأس مصر

كتبت / بسملة خميس شهد اليوم ستاد الجيش ببرج العرب مباراة الأهلي و المصري في الدور ربع النهائي من بطولة كأس مصر. ونجح الأهلي في الفوز على المصري البورسعيدي  في مباراة مثيرة حسمها الأهلي بنتيجة 2-1  في الشوط الإضافي الثاني بعد امتداد المباراة لـ 120 دقيقة. انتهى شوط المباراة الأول بالتعادل السلبي بدون اي أهداف بين الفريقين، حيث أن الفريقين لم يقدموا أي شيء يذكر خلال دقائق الشوط الأول. وفي شوط المباراة الثاني، حاول الفريقين افتتاح النتيجة والتسجيل، إلا أنهم نجحوا في الحفاظ على شباكهما خالية من الأهداف حتى نهاية الوقت الأصلي للمباراة. وفي الدقيقة ال 5 من الوقت الضائع من الشوط الثاني أحرز المصري الهدف الأول عن طريق رأسية قوية من مروان حمدي. وكاد المصري من تحقيق الفوز والصعود لنصف النهائي، إلا أن المارد الأحمر نجح في الحصول على ركلة جزاء بعد هدف النادي المصري بدقيقة واحدة عقب عرقلة حسين الشحات داخل منطقة جزاء المصري. وهو الأمر الذي قاد النادي الأهلي للتعادل في الثواني الأخيرة القاتلة من المباراة بعدما نجح علي معلول في تسديد الكرة بنجاح في منتصف الشباك، لتذهب المباراة للأشواط الإضافي...

اي هي حكاية شعبان بتاع السمك ؟

كتبت :- ابتسام حسن  اشتهرت في اسكندرية جملة اغلب الناس عرفاها و بتتقال بين الاسكندرانية و السياح كمان وهي " هو ده شعبان بتاع السمك اللي بيقولوا عليه ؟ " جملة طويلة وراها قصة نجاح مميزة جدا ، عشان كده تعالوا نرجع ب الزمن شوية لورا و تحديدا سنة 1917 م .  في منطقة معروفة في اسكندرية و مشهورة اسمها " المنشية " قريبة من محطة الرمل اتشهر وقتها واحد هناك اسمه " شعبان " واقف في الزواية بجانب فندق " كنال السويس " بعربية صغيرة جدا بيبع فيها سمك و معاه قلاية اللي ميزه وقتها أن السمك بتاعه مكنش مجمد ده كان طازج و السر الأكبر كان ف الخلطة أكل من عنده الإسكندرانية و السياح  لحد ما العربية دي بقت دكاكين كتير صغيرة جنب بعض في نفس المكان وهو ماشي ع نفس النظام يصطاد الفجر و يرجع يبيع السمك مقلي للناس لحد ما بقي اشهر بتاع اسماك في اسكندرية على الرغم من وجود افخر المطاعم ع البحر الا ان السر في الخلطة وطعمه المميز . و مات شعبان و كمل مكانه أحفاده وبقى في فرعين مكانه الرئيسي القديم في المنشية و افخر مطعم موجود على البحر مكون من 3 ادوار بطول خط البحر ، وهما مكملين على ...
 يه هيا قصة الزهرة بتاعت روبانزل ؟  كتبت- خلود أحمد  كلنا واحنا صغيرين كنا بنحب أوي نتابع أفلام الكرتون وخصوصاً "أفلام ديزني" وكنا دايماً نفسنا نكون زي أميرات ديزني عشان دايماً بيكون عندهم حاجة مختلفة.. ويعتبر اكتر حاجة كانت غريبة هو فيلم"روبانزل" الأميرة صاحبة الشعر الطويل طب يترى إيه سبب الغرابة ده.  ف يوم من الايام سقط ضوء من السما ع الارض ونما مكان الضوء ده زهرة عجيبة أوي، وكمان الزهرة دي كانت قادرة ترجع أي عجوز لشبابه وتشفي اي مريض بردو، والزهرة دي كانت محدش يعرف عنها حاجة إلا العجوز"جوثل". بس الزهرة دي كانت موجوده ف مملكة بيحكمها ملك وملكة طيبين، بس ف يوم من الايام الملكة تعبت جامد أوي وقتها الملك أمر كل الحرس انهم لازم يلاقوا الزهرة دي عشان تشفى الملكة. طب ليه"جوثل" كانت عايزه الزهرة دي؟  جوثل كانت ست عجوزة أوي كانت بتروح للزهرة وتغني أغنية معينة عشان تقدر ترجع شباب تاني وترجعلها كل حاجة ف شكلها زي الأول بس اشمعنا الزهرة دي؟ هقولكوا الزهرة دي الشعاع اللي كان بيخرج منها كان شعاع سحري قادر انه يعمل حاجات كتير أوي ويخلي الشخص اللي معاه الزهرة...